Berry
Berry
INDYK
g
Cechy karmy
g
Skład.
Indyk 52,7% (świeże mięso z udźca indyczego 42,2%+ wątróbka indycza 10,5%), ryż, szpinak 10,44%, jaja, zielony groszek, olej lniany 1,75%, jeżyny, suszona pokrzywa 0,09%, suszona natka pietruszki.
Typowa analiza.
Białko surowe 37,6%, oleje i tłuszcze surowe 15,5%, włókno surowe 5,3%, popiół surowy 1,55%, sód 0,46%.
Białko
Tłuszcze
Węglowodany
Plusy.
- Na bazie mięsa świeżego.
- Wysoka wartość białka pochodzenia zwierzęcego.
- Bez problematycznych zbóż (np.kukurydza, pszenica, soja).
- Producent nie stosuje "gorszych" zamienników (np. białe ziemniaki, sorgo, rośliny strączkowe w nadmiarze).
- Dobre jakościowo składniki.
- Składniki jakości "Human Grade".
- Produkcja oparta w głównej mierze na regionalnych składnikach.
- Produkt lekkostrawny (dla zwierząt wrażliwych).
- Obecność prozdrowotnych składników.
- Obecność warzyw i (lub) owoców.
- Produkt wzbogacony o wartościowe oleje (np. olej z łososia, olej lniany)
- Naturalne przeciwutleniacze i konserwanty.
- Bez syntetycznych dodatków (barwniki, wzmacniacze smaku).
- Mała,"rodzinna" firma.
- Przyjazny proces produkcji.
Minusy.
- Zawiera wypełniacze roślinne (np. zboża, ziemniaki, rośliny strączkowe itp.)
- Brak deklaracji co do polityki GMO.
- Brak informacji o wartości energetycznej produktu.
- Brak deklaracji odnośnie testów przeprowadzanych na zwierzętach!
Nasze sugestie.
Przysmaki Berry produkowane są lokalnie w małej, rodzinnej manufakturze, oparte na dobrych jakościowo składnikach, przeznaczone do spożycia przez ludzi. Ponad połowa składu stanowi świeże mięso indycze z podrobami, uzupełnieniem są – lekkostrawny ryż, którego niestety jest dość sporo, co ma przełożenie na ilość węglowodanów. Dodatkowo znajdziemy tu jeszcze jaja bogate w białko zwierzęce; warzywa, zioła a także prozdrowotny olej lniany. Zawierają sporo białka. Plus za opakowanie ekologiczne. Produkt zdecydowanie godny polecenia, niestety dość drogi.