Mięso kozie 40-45% (suszone i mielone), mąka z manioku, pasternak (suszony i mielony), mączka kostna z dziczyzny, suszona mieszanka ziołowa, sproszkowane żółtka jaj, mieszanka olejów roślinnych tłoczonych na zimno (składająca się z oleju lnianego, oleju z ogórecznika lekarskiego i oleju rzepakowego), olej z ryb morskich, suszona pulpa buraczana, zielona glinka lecznicza, cykoria (suszona i mielona), jagody (suszone i mielone), juka schidigera (suszona i mielona), algi spiruliny (suszone), mąka z pestek winogron.
DODATKI (na 1kg): witaminy, prowitaminy i podobne substancje: witamina A 12 000iE, witamina D3 1200iE, witamina E 240 mg, witamina B1 jako tiaminoemononitrat 4,2 mg, witamina B2 jako ryboflawina 8,4 mg, witamina B6 jako chlorowodorek pirydoksyny 5,04 mg, witamina B12 50,4 mcg, biotyna jako D – (+ ) -Biotyna 252 mikrogramów, kwas foliowy 0,42 mg, niacyna 25,2 mg, kwas pantotenowy jako D-pantotenian wapnia 8,4 mg, witamina C jako kwas L-askorbinowy 168 mg, chlorek choliny 1.300 mg. Pierwiastki śladowe: mangan jako tlenek manganu (II) 57,6 mg; miedź jako tlenek miedzi (II) 14,4 mg; cynk jako tlenek cynku 75 mg, jod jako jodan wapnia 1,92 mg.